Archiwum
MasterChef
19 kwietnia w naszej szkole odbył się kolejny już MasterChef. Uczniowie mieli ponad 100 min na przyrządzenie dania głównego oraz deseru.
Jesteśmy pełni podziwu dla umiejętności kucharskich każdego z uczestników, Wasze pomysły były niespotykane, zaangażowane niecodzienne a wygląd i smak potraw unikatowy ????
W daniach głównych serwowanych przez uczniów znalazły się takie potrawy jak leczo, knedle, makaron z pesto (we włoskim przepisie), makaron z kurczakiem w sosie koreańskim, spaghetti nie obyło się również bez kuchni meksykańskiej (tortille, guacamole) oraz japońskiej (sushi).
W deserach znalazły się różne odsłony naleśników, herbatniki z mascarpone i truskawkami, budyniowe tiramisu, japońskie placki, jogurtowo-truskawkowe desery, kruszone ciasteczka z serkiem i bitą śmietaną.
DANIE GŁÓWNE
I msc - 2A-włoski makaron z pesto
II msc - 2C makaron z kurczakiem w sosie koreańskim
III msc - 2B knedle austriackie
DESERY
I msc - 2B budyniowe tiramisu
II msc - 3A kruszone herbatniki z serkiem mascarpone i truskawkami
III msc - 2A pokruszone ciastka z bitą śmietaną i sosem truskawkowym
Wszystkim uczniom gratulujemy kreatywności, wykonanej pracy i talentu kucharskiego
22 kwietnia 2023 | Monika Łacna | Powrót do spisu wiadomości